Gratis VPN kontra en betald VPN

Att köra en bra VPN-tjänst kostar seriösa pengar – robusta servrar, dataöverföring, infrastruktur, anställda och så vidare. Om tjänsten erbjuds gratis, fundera på vilka kompromisser som kan ha gjorts. Är de loggning aktivitet för sina egna skäl? Visar de sina egna annonser? Säljs dina data till en tredje part?

Att köpa en säker VPN är inte en enorm investering. Vi har testat några bra lösningar för så lite som $3-5 per månad, vilket inte verkar mycket i utbyte mot sinnesfrid och förbättrad integritet online.
Hur mycket kostar en VPN-kostnad?

Genomsnittet av 70 populära VPN är $4,99 en månad, vilket talar om för dig mycket om vilken typ av kostnad detta vanligtvis är. VPN som kostar mer än $10 är ovanliga, och det finns inte mycket anledning att köpa dem eftersom det finns mer överkomliga lösningar där ute.

De flesta tjänster ger ut stora rabatter om du är villig att prenumerera på två till tre år på framsidan, i stället för att förnya prenumerationen varje månad. Till exempel, NordVPN-en VPN som vi verkligen åtnjuter-kostar $ $11,95 om de betalas varje månad, men du kan ta deras 3-åriga plan för bara $3.49/month (det är 70% rabatt).

Vi har en mer djupgående prissättning jämförelsetabell här. Om du är spänt för kontanter, kan du också kolla in vår Roundup av de billigaste VPN och snabbaste VPN.