Livsmedel rika på leucin

Leucin som du kan köpa på Snorbilligt är en aminosyra som finns i livsmedel som ost, ägg eller fisk.

Leucin tjänar till att öka muskelmassan och kan användas som kosttillskott, både för dem som övar fysisk träning och vill få muskelmassa, som för äldre för att förbättra fysisk rörlighet, vilket minskar hastigheten på åldersspecifik muskelatrofi.

Leucintillskottet finns lätt i naturliga produktbutiker eller apotekshantering, men trots detta är det möjligt att äta leucin genom att anta en varierad kost och rik på livsmedelskällor av leucin.
Leucinrika livsmedelsleucinrika livsmedel
Andra livsmedel rika på Leucineandra livsmedel rika på leucin
Lista över livsmedel rika på leucin

De viktigaste livsmedel rika på leucin är kött, fisk, ägg, mjölk och derivat eftersom de är livsmedel rika på protein, men andra livsmedel har också denna aminosyra närvarande, såsom:
Livsmedel rika på leucin energi i 100 g
Peanut 577 kalorier
Cashewnötter 609 kalorier
Brasilien mutter 699 kalorier
Hasselnöt 633 kalorier
Gurka 15 kalorier
Tomat 20 kalorier
Aubergine 19 kalorier
Kål 25 kalorier
Okra 39 kalorier
Spenat 22 kalorier
Bönor 360 kalorier
Peas 100 kalorier

Leucin är en essentiell aminosyra för kroppen och därför är det viktigt att konsumera de livsmedel som är rika på leucin för att få de nödvändiga mängderna av denna aminosyra.

Den rekommenderade dagliga dosen av leucin per dag är 2,9 g hos en frisk 70 kg individ, till exempel.
Vad är leucin för

Leucin tjänar till att upprätthålla muskelmassa, sänka blodsockernivån, öka kroppens försvar och hjälpa till att läka brutna ben.

Före och efter någon operation bör man äta mat med högt innehåll av denna aminosyra för att hjälpa till vid läkning och återhämtning.
Leucin tillägg

Leucintillskottet kan köpas i naturliga produktbutiker, apotek eller på webbplatser och finns i form av pulver eller kapslar.

För att ta leucin är de angivna ungefär 1 till 5 g leucinpulver, 10 till 15 minuter före huvudmåltiderna, såsom lunch och middag eller före träning. Innan du tar något tillägg är det viktigt att rådgöra med en sjukvårdspersonal, såsom nutritionist, att veta vilken dos och hur man tar lämpligt med tanke på tillståndet för individens hälsa.

Även om det finns ett leucintillskott, i allmänhet, kosttillskott har leucin, isoleucin och valin tillsammans eftersom dessa aminosyror är BCAA som utgör 35% av musklerna och är oumbärliga för underhåll och tillväxt av muskler, är mer effektivt komplement med 3 aminosyror än bara en av dem.