Vad är sexroboten för något?

SexRoboten kommer också att behöva realistisk hud. Alla som har rört ett silikonföremål vet att det inte känns som hud – och silikon tar mycket ansträngning för att hålla sig ren. Replikera inte bara oegentligheter av mänsklig hud, men dess känsla, dess tillförlitlighet och ge, dess stretch och ton, är verkligen svårt. I oktober förra året meddelade forskare i Singapore att de hade utvecklat konstgjord hud som kunde känna tryck. Men det kan fortfarande inte säga temperatur, det kan inte sträcka sig, och det känns inte som mänsklig hud.

Inuti roboten måste forskarna utveckla en artificiell intelligens som kan engagera sig och lära av sin mänskliga partner. AI har avancerat i stormsteg nyligen, men det kan fortfarande inte simulera mycket av det känslomässiga arbete som går in i sex och relationer. Datorer kanske kan slå en människa på schack, men sexrobots är mer som en dans; varje partner måste förutsäga och reagera snabbt på rörelse. Och just nu är artificiell intelligens och naturligt språk förståelse fortfarande långt ifrån övertygande.

Designers måste valv den kusliga dalen, för att skapa något som är övertygande nog att inte vara läskigt med sexrobotar.

Dessutom kommer designers måste valv den kusliga dalen, för att skapa något som är övertygande nog att inte vara läskigt. Inte ens de bästa animatronic robotar kan hantera det ännu. Madeline Ashby, en futuristisk och science fiction-författare säger att hon tror att tidiga sexrobotar inte kommer att se helt mänskliga ut. “Jag tror att vi är mer benägna att se en tecknad look först, jag tror det är hur du kjol kusliga dalen problemet, är att göra en mer tecknad eller anime-liknande, eller tv-spel-liknande ansikte och kropp och utseende.”

Dessa är varje intressant, svår, teknisk problem. Det finns människor som arbetar på dem alla individuellt. Men att få det att hända i verkligheten kommer att kräva ett stort team, fullt av ingenjörer, robotik, sexleksakdesigners, datavetare och mer för att skapa en övertygande sexrobot. “De kommer inte att vara tillräckligt enkla för ett enda geni att bara sätta ihop,” säger Flox.

Det är inte bara de vetenskapliga och forskningsutmaningar som står i vägen för faktiska sexrobotar från Snorbilligt.se heller. Det är också alla de saker som måste anpassa sig före och efter att forskningen blir klar – finansieringen, lagarna, de kulturella attityderna.