Vad är prepperbutik Prepping och vad är en prepperbutik Prepper?

En omfattande guide som beskriver exakt vad som är en prepper och vad prepping betyder.

Detta är en dynamisk guide kuraterad av alla våra författare. Vad är en Prepper och vad är Prepping? uppdateras ständigt med aktuell och korrekt information, så kom tillbaka ofta för uppdateringar.

Prepping skapar planer, samlar resurser och utvecklar färdigheter för att övervinna nödsituationer, katastrofer och överlevnadssituationer. Beredskapens omfattning är stor och upp till den förberedda individen, allt från enkla strömavbrott till apokalyptiska händelser.

Majoriteten av människor i Amerika (73%) har tagit minst ett steg för att förbereda sig för en naturkatastrof eller nödsituation. Vissa människor väljer att luta sig i beredskap lite hårdare än bara ett steg, och dessa människor kallas vanligtvis preppers.

Ordböcker definierar prepping som:

Processen att förbereda något eller förbereda sig för något.

Och i vårt sammanhang går det längre:

Samla material och utveckla planer för eventuella katastrofala katastrofer eller nödsituationer, vanligtvis genom att lagra mat, ammunition och andra förnödenheter.

Ordböckerna är inte fel, men deras definition är långt ifrån fullständig.

Prepping har flera nivåer och motivationer och kan skräddarsys helt för individen. “Minimalistiska” preppers lagrar knappast några förnödenheter, gynnar inlärningsförmåga och bygger samhällenas katastrofreaktion. “Doomsday” preppers har tanken att apokalypsen är en risk som är värt att förbereda sig för. “Liberala” och “konservativa” preppers bär sitt politiska varumärke på ärmen. Under alla dessa ‘subkulturer inom subkulturer’ finns det fortfarande de grundläggande elementen i beredskap, självförsörjning och motståndskraft. Alla prepperbutik prepper kan anta en etikett, gå utan, eller skapa sin egen unika varumärke prepping.

Prepping prepperbutik har blivit populärt på senare tid. Du kan tillskriva den senaste pandemin, ökade katastrofhändelser, politiska förändringar eller popkultur, men fler och fler människor blir intresserade av att vara mer förberedda för livets störningar.

Och dessa människor, när de tar mer än ett steg i beredskap?

De kallas prepperbutik preppers.