Detta skulle du veta innan du använder tandblekning

I princip alla som tänker lysa upp sitt leende kan dra nytta av blekning av tänderna. Personer med tänder som är missfärgade på grund av ålder, cigarettrökning eller andra yttre färgfaktorer är exceptionella möjligheter för tandblekning. Forskning tyder på att tandblekning är helt effektivt hos mer än 78% av människorna. När tandblekning fortsätter att växa i popularitet, fortsätter forskningsstudien rakt in i alla typer av blixtsystem.

Tandbelysning är inte irreversibel, och fungerar också genom att bli av med de organiska produkterna i emaljen genom att lösa upp dem med ett peroxidderivat. På samma sätt är tandblekning bara effektivt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudtyper av tandblekning: expertblekning samt tandblekningspaket.

Expert Tandblekning

Den mest tillförlitliga och även bästa tekniken för tändlättande är tandläkarövervakad procedur. Först kommer tandläkaren säkert att identifiera om du är en kandidat för tandblekning och också vilken typ av blekningssystem som skulle ge de bästa resultaten. Tandläkaren bör också granska vad du direkt kan förvänta dig för din privata situation. Innan tandblekningsbehandlingen rengör många tandvårdsexperter tänderna, fyller på någon form av tandkaries och ser till att personens tandkött är friska och balanserade.

Tandläkare kommer vanligtvis att föreslå att tänder bli ljusare initialt för att förhindra kravet på mer komplicerat kosmetiskt arbete. Frågor som kan äga rum i professionell tändbelysning är oregelbundna och är vanligtvis mindre till sin natur. I allmänhet är tandblekning under professionell övervakning en effektiv teknik för att tända tänderna.

Tandblekningssatser

En alternativmetod för expertblekning av tänder är att använda ett tandblekningssystem eller -paket. Många tandblekningssystem innehåller en blekningsgel som placeras i munstycken som passar över dina tänder under många mängder tid. I genomsnitt ger kvalitets tennlättnadspaket dig cirka 500 till 800 dollar. Tandblekningskit från budgetplanen börjar på cirka 29,95 dollar, även om de normalt sett är mycket mindre effektiva.

American Dental Association har godkänt sin godkännandestämpel för vissa tandblekningsprodukter, så var säker och försök hitta ADA-märket för godkännande om du ska förvärva ett blekpaket. Det är viktigt att tillverkarens anvisningar följs specifikt vid användning av ett tandblekningssats hemma. Använd inte en tandblekningsprodukt i mer än 14 dagar utan att rådfråga en muntlig expert.

Nackdelar samt begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning är riktigt tillförlitlig kan det finnas kortvariga nackdelar, som ömma periodontala eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och tandfyllningar återvänder till sin ursprungliga färgning; de lindrar inte någon form av extra med specialtänder. Olika missfärgningar kräver olika tjänster, därför är det mycket viktigt att ha en bedömning med en munhälsoexpert innan du försöker göra en tandlättande produkt.

Medan tandblekning utvecklar ljusare leenden är vissa individs antaganden riktigt höga, liksom de är missnöjda med resultaten.

Forskningsstudier fortsätter i alla typer av blixtensystem. På grund av dess effektivitet kommer tandblekning säkert att förbli för att expandera i överklagande. Normal tandrengöring hos tandläkaren hjälper till att stödja tandblekningens långsiktiga framgång.

Tänk på blekning av tänder om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller cigarettrökning.