Vad som är viktigt att tänka på när du kollar på sängar!

Som tidigare sängförsäljare har jag ganska bra koll på vad kunder behöver veta om sängar, och vad det gör för din sömn. Många kunder som kommer in i butiken ser ut som rena frågetecken när de ser alla sängarna, och jag förstår dem att de inte fattar något. Och extra roligt blir det när man ser kunderna testa sängar, vilket jag tycker att det inte är att testa sängar.

Nästan alla börjar med att sätta sig på sängen, som om det vore en soffa typ, och det är det naturligtvis inte. Man måste lägga sig i sängen, annars vet man bara hur sängen känns att sitta i och inte hur det är när man sover i den. Alla skäms när man väl frågar dem om de verkligen sitter när det sover, och då inser folk att man måste ligga i sängen för att sova i den.

Läsa på bäst i test sängar?

Absolut kan detta vara en väg du kan ta, men var då försiktig med vilken källa du använder dig av. Tyvärr har det visat sig på senare tid att alla dessa test på sängar inte alltid är så objektiva som man kanske hade önskat, och de beror på att man får betalat av uppdragsgivarna.

Jag kan tycka att det är märkligt att sängar som året innan var sämst i ett bäst i test på sängar, kan året efter vara vinnare på samma test från samma sängtest. Om du ska gå in och läsa på om olika sängtester så kan du gå in på Sängar.com som har bra information om sängar.

Deras hemsida har sedan länge varit en ledande aktör i Sverige när det hjälper kunder att hitta bra sängar på nätet, vilket känns jätte bra tycker jag. Den stora skillnaden på dem och andra är att dem inte får betalat av sängbutiker, och att dem då är helt oberoende aktör.